Vägen till

Veckoupdate: Vecka 18

Jag vill verkligen skriva mer om denna graviditet och milstolpar och mående då jag varit så väldigt dålig på det hittills. Det är ändå mitt första barn och jag tänker att det vore så roligt att ha allt sparat i skrift. Gå tillbaka för att se hur jag mådde då och då, vad vi gjorde, besöken till barnmorskan, ultraljuden med mera. Så jag kör en liten uppdatering från vecka 18 nu när jag ändå sitter vid datorn! Allmänt mående: Pigg och glad, lite huvudvärk. Halsbrännan hålls i schack tack vare Omeprazolen och kommer bara när jag har högt blodsocker, något som jag försöker undvika så mycket jag kan.

Symptom denna vecka: Lite sammandragningar då och då, brösten gör fortfarande ont och har växt så otroligt mycket. Stod naken framför hallspegeln efter en dusch och ba ”men herregud vad stora de har blivit!” och James började skratta.

Fosterrörelser: Tänk så mycket det kan skilja på bara en enda vecka! I vecka 17+1 beklagade jag mig för min mamma att jag inte känt några riktiga sparkar än och hon sade att det lär komma när som helst. Jag var inte helt övertygad men gick och lade mig då jag kände mig ur form, som att jag höll på att bli förkyld, och…. jag kunde känna bebisen sparka! Riktiga sparkar också, inte bara små vingslag. Då låg jag och grät för mig själv av tacksamhet och lycka, haha. Sedan dess har bebisen sparkat varje dag, många gånger om dagen, och håller faktiskt på nu också medan jag skriver detta. Jag försöker filma när det sparkar som mest men det är som att bebisen känner på sig att hen är i centrum för den slutar direkt jag tar upp kameran. Dock lyckades jag få tre små ljuvliga sparkar på film igår kväll när den var som mest aktiv, och jag tittar på klippet hur många gånger som helst. Jag kan fortfarande inte förstå att jag är gravid! Jämfört med förra veckan: Jag är gladare, piggare och känner hur vårkänslorna smyger sig på. Tänk att jag för ett år sedan satt i en helt annan värld fem mil bort och levde ett helt annat liv. Och nu är jag här. Nästan halva graviditeten har passerat. Hur sjukt är inte det? En HALV graviditet. 46 procent tror jag vi är uppe i nu. Eller om det var 48. 48!!! Det är nästan som att jag ska ha barn. Insikten går verkligen inte in! Övrigt: Spjälsängen står så fint vid väggen. Vi har provat ha den som en bed side crib, kollat hur det skulle funka och jag tror att vi kör på det från början och att den lille får sova i sitt babynest, i spjälsängen, fast jag tror nog också att jag vill ha den nära, mellan oss kanske. Vi får se hur det blir. Mamma var så snäll och köpte oss en vagn och ett babynest som levereras imorgon. Min pappa och bonusmamma har köpt ett babyskydd till bilen som vi ska få, blir rörd bara jag skriver det. En babysitter är på väg med posten av en av mina bästa vänner i Västerås och min bonusmamma vill även sponsra oss med en bärsjal/bärsele. Kläderna är fixade, allt utom en hatt som jag hört att de behöver ha om man går ut. Från att inte ha någonting i bebisväg har vi nu i princip allt som krävs för den första tiden, sett till vagn och liggplatser (ja vagn går väl under kategorin också, haha). Och James mamma håller på att sticka en babyfilt i sval bomull… och min egen mamma stickar en tröja. Jag är så tacksam. Så otroligt tacksam över människorna vi har i vår närhet. Över allt de gör för vår bebis.   Magen i vecka 18: Åh, har faktiskt inte tagit någon magbild denna vecka, och vi går in i vecka 19 imorgon. Oops. Men magen har växt massor de senaste veckorna så jag ser fram emot att lägga upp en bild här och sedan jämföra mellan de olika veckorna.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Förlåt om det här är en jättedum fråga men är James svensk? Jag undrar mest då jag själv har tvåspråkiga barn (pappan spanjor) och därför blev jag orimligt intresserad av barns språkutveckling just när de har flera språk från början och läste allt jag kom över när jag väntade barn. (Om han inte är svensk, hur tänker ni kring detta med språk och ber om ursäkt om frågan är dum).

    1. Vägen till ett +

      Hej Malin! Tack för din kommentar. Vad härligt med tvåspråkighet! Barn är verkligen som små svampar som suger åt sig allt och därför är det extra bra att tala och lära ut två språk redan i tidig ålder, enligt senaste kursens kurslitteratur och visst håller jag med! Barn lär sig otroligt snabbt och förstår så otroligt mycket mer än vad vi tror. Min James har svenska som modersmål men vi känner att barn och språk är så väldigt intressant så vi vill lära vårt barn engelska också. Inte lägga press och stress på det men ändå erbjuda möjligheten, då det finns möjligheter till flytt efter examen och vi är inte nödvändigtvis bundna till Sveriges gränser då.

stats