Vägen till

Är det verkligen det?

Nu har jag varit och shoppat på stans största second hand-butik med min fina vän L. Vi pratade om mycket, och om missfallet. Hon har barn sen tidigare och tyckte det var konstigt att jag dels knappt blöder och dels inte längre har ont. Jag har fortfarande inte fyllt ens en halv binda men det var klumpar, vissa stora vissa mindre, vissa slembobbar och något jag gissar var en gulesäck men jag är inte säker för jag har aldrig skådat ett missfall på femton centimeters avstånd förut. Den var lång och slemmig i alla fall. Ja inte vet jag.

Det molar fortfarande lite grann trots att det knappt blöder, sådär som det gjort till och från i ett par dar. Brösten gör måhända lite ont fortfarande men värmevallningarna och illamåendet har flytt all världens väg. Jag tror inte längre att jag är gravid och har inga förhoppningar om att det skulle ha stannat kvar någonting, MEN…. MEN. Nu famlar jag efter halmstrån i steg vad det då är i sorgetrappan – förnekelse. Men lyssna här. Eller lär mig.

Min abort 2013 i vecka 7 startade med värkar. Riktiga jävla värkar som gjorde svinont. Jag bytte en maxibinda i timmen i 5 timmar. Det läkte genom allt i alla fall som en tsunami ur punani, ni vet. Och blödde i typ sju dagar. Det här är liksom en HALV binda. Borde det inte blöda mer om man mister ett embryo i vecka 6? Eller är det liksom bara som mens? För det här är inte ens som mens. Jag menar, jag har haft den här bindan på mig sedan nio i morse och den är fortfarande inte… Ja, så den behöver bytas. Ja visst det kommer väl lite lite blod men inte klumpar och inte lika mycket som mensen.

Åh jag vet ju att det är ett missfall men tänk om det…. Det här är jätteförnekelse, jättemycket gripa efter halmstrån… Men tänk om det var två embryon? Och det ena har dött? Och det andra lever? Ska jag vänta en vecka och ringa BM igen och be om att göra ett vaginalt ultraljud? Det kanske vore skönt att få göra ett i alla fall så att man ser att allting är ute, att säcken är tom.

Det som talar för ett missfall är ju att hcg-nivån på testet är lägre än i förrgår, men fortfarande positivt. Och det är ju verkligen missfall, det. Att nivån sjunker. Men ja, jag tänker, om den där tvillingen dog, kanske lite av nivåerna följde med den ut? Jag vet inte. Jag ska vänta ut det här och se hur det känns efter helgen. Kanske blodmängden ökar. Bara genom att skriva det här säger kroppen att ”men jaaa Helena det ÄR missfall, jag är ledsen kompis men det fattar ju du också” och det gör jag. Men hoppet är det sista som överger en tänker jag. Och jag kanske klamrar mig fast vid det lite lite till. Tills livmodern varit helt tyst i ett par dagar.

Vad tror ni? Ska jag ringa BM/gyn nästa vecka och be om ett VUL?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vägen till ett +

   Jag ringde gyn idag och ska be om det när de ringer upp. Tack för tips. Jag kommer även att tävla i SM om en dryg månad och får ej vara gravid då så det vore riktigt skönt att få veta att livmodern är tom. Eller ja allra helst att den är bebodd haha men det tror jag faktiskt inte att den är längre… stort tack för din input ❤️

 1. helensofie

  När jag fick missfall förra gången sa min BM att hcg kan finnas kvar någon vecka efter missfallet.. Jag blödde också rejält, rann ur mig, en rejäl klump på 3×5 cm.. Jag blir så ledsen för din skull ❤️ Men som du skriver, det funkade den här gången, det kommer funka igen ❤️ tog ca 6 månader innan de funkade för min del. Kramar ❤️

  1. Vägen till ett +

   Usch och fy, visst hade du missfall i en senare vecka också? Blä för det. Så ledsen över det. ? Jag lovar att jag ska hänga på dig snart och bli gravid igen ❤️ stor kram till dig, fina bloggvän!

   1. helensofie

    Ja jag fick missfall i v 9 men embryot måste ha dött i vecka 4. Så de är ju drygt att gå med vetskapen att man är gravid men så är det inte så. Jag fick komma in och göra ett VUL för att se om det fanns något kvar. Ja det kommer du! <3 Kramar till dig också <3

    1. Vägen till ett +

     Nej men gud vilken mardröm ändå. Då har man ju ändå gått så pass länge så man typ hinner tänka att jo men det här går nog vägen. Usch och blä. Jag tror och hoppas att ditt lilla frö är en kämpe ❤️ här i Norrbottens läns landsting görs 1 ultraljud per graviditet och inget vid misstanke om missfall eller efter ett missfall om man inte får feber och håller på att dö. Skitlän. ❤️

     1. Vägen till ett +

      Det är nu det börjar, ett friskhetstecken ? Min första graviditet mådde jag SKIT från vecka 5+5 i princip, låg i sängen hela dagarna och hade spyan upp i halsen. Det hade jag inte den här gången, kanske var ett tecken på att den inte var frisk ändå… Jaa var glad för det! När jag gör privat VUL nästa gång blir det i Umeå ??

 2. Lisa

  Angående det här med aborterna, jag har gjort en medicinsk i v. 7 och en i v. 6, skilde ganska exakt en vecka i längd på graviditeterna.
  Den i v.7 var som din, BLODBAD. Jag krystade ut stora klumpar och det i princip sprutade blod ur mig och jag blödde i en månad.
  Min andra abort var den i v.6 och då blödde jag knappt. Kom ut en liten klump, som en tio-krona i storlek och lite lite blod, det var allt som kom ut. Hann knappt börja innan det var slut. Blev orolig eftersom den inte var ett dugg lik den jag gjorde tidigare men gjorde VUL efteråt och det var som det skulle vara sa dem.
  Så det kanske är helt normalt att det inte var ”mer” eller vad man ska säga, men jur det är för dig är ju svårt för nån annan att säga. Kram på dig iaf, många säger ju till och med att kroppen har lättare att bli gravid efter ett missfall ❤️

  1. Vägen till ett +

   Tack för din kommentar! Uppskattar det verkligen. ? Nu är jag övertygad om att det var ett missfall, fortsätter blöda lite nu också så får se. Måste ju vara det liksom. Har provat ringa gynmottagningen och ska fråga om ett VUL, för att se så att allting är ute! Jag hoppas de har rätt, att kroppen har fattat galoppen nu och kommer skapa ett friskt embryo snart ❤️

stats