Vägen till

Vecka 25: Besök hos barnmorskan

Tidigare idag hade vi ett inbokat besök hos barnmorskan. Direkt när vi kom in genom dörren så gick ett annat par ut och tjejen strålade med sin fina gravidmage, jag tror hon borde vara i omkring samma vecka som oss. Jag ville nästan bli vän med henne där och då, sån härlig utstrålning hade hon. Haha, jag har nog suttit isolerad alldeles för länge och saknar att hänga med mina tjejer. Dock har de flesta av dem barn och själva är gravida, så för att undvika onödig smittspridning får vi ta alla träffar via telefon, memes och Messenger. Det får gå det också.

Väl hos barnmorskan mätte vi magen (där livmodern seriöst nästan går upp till brösten på mig!!!!!), tog blodprov och lyssnade på hjärtat från två håll. Barnmorskan fick några starka sparkar från en nyvaken liten tjej och jag blir verkligen helt tagen varje gång jag får höra på det fantastiska lilla hjärtat. Så starkt och tydligt redan innan bebisen är född. Jag berättade för barnmorskan att ibland sprattlar bebisen till på fyra ställen samtidigt och hon sade att det kan vara både ben och armbågar när den sträcker på sig. Bebisen är verkligen galen på kvällarna och här om kvällen trodde jag att jag skulle få en high five genom huden. Gud vad jag längtar efter juli, samtidigt som jag glädjas över stunden. Över att få vara gravid. Över att magen syns och känns och att varje gång jag lägger handen över få en liten buff. Det går så fort nu. Veckorna bara rusar förbi. Vecka 25 redan. Bläddrar jag två-tre sidor i vår almanacka så står beräknad födelse där, slutskedet, målet med allt detta.

Det är så sjukt. Så fantastiskt. Jag är så tacksam. En av mina vänner jag lärt känna via bloggen plussade här om veckan, äntligen efter så lång tid och en annan skickade uppdateringar från förlossningen inatt, och välkomnade snabbt som attan sitt andra barn (två timmars förlossningsförlopp, någon?). En tredje vän har beräknad födelse om lite mer än en månad och jag älskar att jag sitter mitt i det, att jag får dela deras glädje. Jag försöker att tänka bort coronan och dränka alla negativa tankar med positiva affirmationer och manifest. Det kommer gå bra, oavsett vad som händer efter virusets framfart.

Nu ska jag värma en glamourös ensammiddag i form av en Billys, trots att jag hellre är sugen på sidfläsk, potatismos och biskvier, skära lite mozzarella och tomat och läsa mailen vi fick av skolan angående den inställda praktiken (!!) och distanskurserna som istället för denna schemaläggs under perioden. Blir spännande att se hur de lagt upp allting.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats