Vägen till

Vecka 26: Fristående kurser att gå bananas över

I och med att praktiken skjuts upp till hösten pga coronan, så innebär det att jag missar både den (VFU 2) och trean, som hålls samma termin, då lillan är så liten. Jag hade ett telefonmöte med vår studievägledare idag och hon sade att jag kommer att få läsa samtliga praktiker nästa gång kurserna hålls, med start i april 2021. Vilket också innebär att jag inte tar examen samtidigt som mina klasskamrater, då jag har tre försenade praktikperioder att ta mig igenom först, och tydligen får man inte skriva examensarbetet förrän samtliga andra kurser är avklarade.

Hon rådde mig även att övergå till distans för enkelhetens skull, men det är inget alternativ för mig i nuläget. Jag har inte den disciplinen som krävs för det, samt så kommer ju min sambo fortsätta läsa och jag kommer att sitta här med honom och se allt han gör, allt han läser, bolla tankar och idéer och därför anser jag att det bara är dumt att inte läsa vidare och framförallt läsa samma kurser som honom och resten av programmet, samtidigt som de.

Det jag gör istället för praktik, för att behålla mina poäng, är att läsa fristående kurser. Herregud vad roligt jag har haft idag på Antagning.se när jag skulle söka efter intressanta sådana. Effektivt ledarskap, äventyrspedagogik, rymdteknik, orkestersymfoni; jag har scrollat igenom hela skolans utbud och slutligen valt fem kurser jag tyckte var passande. Vi får se på vilka jag kommer in på. Jag håller tummarna för effektivt ledarskap och äventyrspedagogik, båda är till stor hjälp för mitt kommande yrke (jag är lite sugen på att så småningom bli förskolechef, eller rektor som det heter idag).

En annan kurs jag inte kunde hålla mig från att söka var ”Kreativt skrivande” som egentligen inte har så mycket med själva programmet att göra, men som är till stor hjälp för min andra dröm – den om att bli författare. Så under hösten när mina kära klassisar är iväg på praktik rullar jag förhoppningsvis barnvagn och funderar på hur jag kan förbättra personporträtten i ”För allt som nånsin var”, boken jag skrev för drygt 1,5 år sen – och skramlar ihop både poäng och csn samtidigt. Att välja sina egna kurser är ju jättespännande, tänk att bara läsa sånt man själv tycker är intressant! Kombinera Rymdfarkostrengöring med Teologi och Vetenskapsfilosofi, två helt skilda trosuppfattningar; Trubadurorkester, Arkeologi 3, Etik och moral och så slänger vi på lite Historia för gymnasielärare och Kransbindning på halvfart. Haha! Allmänbildning har aldrig skadat någon, inte heller att vara tusenkonstnär.

Nej jag nöjer mig med kreativt skrivande och några andra strökurser men visst är det roligt att det finns så mycket annat man, i alla fall jag, inte haft en susning om. Jag vet att det finns ett rymdprogram uppe i Kiruna och bara det är ju döhäftigt. Och här sitter vi och läser en bok, lyssnar på föreläsningar, skriver om det vi läst och blir färdiga förskollärare. Höstens första kurs bestod av dans, musik, drama och bild, så vi dansade, spelade teater och målade hela kursen genom. Bara en sån sak. Universitet, huh. Vissa läser och löser femsidiga ekvationer och vissa målar en bit rött på pappret för att det speglade sinnesstämningen för tillfället. Bägge får samma CSN och samma poäng. Vad jag är glad att jag började läsa. Glad för erfarenheten all ny kunskap, alla vänner, James och nu det lilla pyret i magen. Vilken fullpoängare. ❤️

Ser så fram emot nästa termin!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats