Vägen till

Missfall i vecka 6 (5+1)

Ja, det var hejdå. Jag tror inte att ett embryo överlevde att få en hel glaciär över och förbi sig, när allt annat sveptes med i lavinen som anföll och sopade rent bakom sig. Jag höjer huvudet. Jag överlever det här också. Vi kommer bli gravida igen.

För mig visade sig blödningen inte komma med någon solskenshistoria. Alla symptom på graviditet är borta med resterna. Mensvärken har lugnat sig litegrann. Jag blöder knappt någonting längre men det som kom ut var… inga trevliga grejer.

Räknar jag detta som mensens första dag då, eller hur gör jag? Jag glömde fråga det när jag ringde barnmorskan idag. Hon bad mig testa mig igen om ett par dagar och återkomma om jag får ondare. Men i och med att det är så tidigt än så är det inga stora grejer som ska ut tack och lov och mensvärken är knappt påtaglig längre. Skönt, på sätt och vis. Även om själen gråter. Själen och allt som är där inne. Samtidigt som jag inte får eller vill vika ner mig. Jag vill stå här. Jag kan stå här. Upprätt. Det gör jävligt ont i sinnet men det går. Viker jag mig tar jag mig inte upp. Jag måste stå upp.

Embryot var skadat. Sjukt. Det skulle inte ha levt på utsidan av kroppen. Livet, eller livmodern, vilket är samma sak i princip när man tänker efter, insåg det och stötte ut det istället. Vi går vidare från det här. Vi kramas lite extra. Vi ser ljust på framtiden. Det blir ett barn. Vi kommer att få ett barn. Det blev bara inte den här gången. Den här cykeln. Och jag är så ledsen för det.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Skrev lite med dig i januari/februari tror jag det var. Fick ett sent plus (svagt på BIM+3 men också positivt på digitalt). Hann vara glad i ett par dagar (ladda ner gravidappar, googla barnvagnar osv) när ljusbruna flytningar började 2 dagar senare. For till gyn då jag var rädd för utomkveds igen (började så förra gången). Dom såg ingenting i livmodern men var ju så tidigt. Hcg blodprov var bara på 30 och två dagar senare blödde jag ut allting. Vet precis hur du känner dig.. du är inte ensam. Inte jag heller. Snart är det vår tur på riktigt. Man får hålla kvar i vetskapen att man kan bli gravid med sin partner.

  Jag fick positivt ägglossningstest prick 14 dagar efter den stora blödningen började (brukar vara 12-14 dagar efter mens för mig i vanliga fall).
  Läkaren tröstade mig med att det var en kemisk graviditet/tidigt missfall och det är väldigt vanligt då de ofta kommer i samband med när mensen skulle kommit. Om gravtest nu för tiden inte skulle vara så ”känsliga” skulle man troligtvis inte vetat om att det blivit en befruktning. Tycker de var en liten tröst. Att det är väldigt vanligt.

  Tänker på dig <3

 2. Ylva

  Fan fan fan vad ledsen jag blir , känner inte dig men har följt dig ett tag och då känns det i hela mig när det blev missfall när längtan är så stark ??. Jag fick som sagt va ett MA i somras och sen två jättetidigt missfall och nu är jag gravid i v 20 så kämpa eran tid kommer jag vet det !❤️❤️❤️ Tack för att du skriver här följer dig och läser och uppdaterar flera ggr per dag ?

  1. Vägen till ett +

   Tack själv för att du läser ❤️ Snart hoppas jag kunna glädja dig igen, jag har tillbringat kvällen med att läsa solskenstrådar om ”gravid snart efter missfall” och hoppas det går vägen för oss också med detta. Och ärligt… Så föder jag hellre i slutet av januari än i december om jag nu kan få välja! Men såklart ett barn är alltid välkommet oavsett om det så kommer på självaste julafton ❤️

 3. Sofi

  Åh, nej! Vad sorgligt.. jag har verkligen varit så glad för din skull och delat din lycka!!! Jag beklagar ❤️ Men du verkar tänka positivt, du KAN bli gravid. Och du kommer bli det igen! Jag tänker också på influencern Alexandra Bring, om du följt hennes historia och graviditet? Hon var inte säker på att hon var gravid förrän väldigt sent in då hon hade massa blödningar och tror även osäkra grav.test. Kolla hennes blogg eller lyssna på podden. Vill ändå ge en mini-strimma av hopp till dig. Allt kommer bli bra, på ett eller annat sätt! Och tänk vilken lycka du fick uppleva av plusset. Den kommer komma igen ? all kärlek till dig!

  1. Vägen till ett +

   Tack snälla för din långa kommentar, stöd och pepp och positiva vibbar! Tänk om alla människor hade varit som du, vilken evig sol som alltid hade lyst över oss alla ? Jag ska kolla upp hennes historia! ✨

stats